Yemek : Çiftlik Omlet (4 Kişilik)
Tür : Yumurta Yemekleri
Mutfak : Genel mutfağı
Süre :
Zorluk :
MALZEMELER
2 Orta Boy Patates
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Soğan
4 Dilim Jambon (veya füme et, salam)
10 Yumurta
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz , Karabiber
HAZIRLANIŞI
Patateslerin
kabuklarını soyun. 5 dakika tuzlu suda bekleterek süzün ve ufak küpler
halinde kesin. Maydanoz ve taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince
kıyın. Jambonu iri kibrit şeklinde doğrayın.
Tavada kızdırılmış sıvıyağda önce patatesleri hafifçe pembeleştirin. Jambonları ve taze soğanı ekleyip 1-2 dakika çevirin.
Geniş
bir tavada tereyağını eritin. Bir kasede yumurtaları hafifçe çırpıp
tuz, biber ve kavrulan malzemeyi ekleyin. Omlet malzemesini kızdırılmış
tereyağına ilave edip kısık ateşte en az 8-10 dakika pişirin. Omletin
her tarafı pişince düz tabak yardımıyle diğer tarafını çevirin. Üzerine
kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan serperek sıcak olarak servis yapın.
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]