Yemek : Burginyon Yumurta
Tür : Yumurta Yemekleri
Mutfak : Fransız mutfağı
Süre :
Zorluk :
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
4 kişilik
2 adet mantar piyaz doğranmış
1 su bardağı kırmızı şarap
½ adet küçük piyaz doğranmış domates
½ yaprak defne
4 tane karabiber
1 çay kaşığı kekik
¼ tatlı kaşığı un
½ tatlı kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
4 dilim taze kızarmış tost ekmek
HAZIRLANIŞI
Küçük
bir tencerede margarini kızdırıp; mantar, karabiber, maydanoz, defne ve
kekiği ilave edin. Orta ateşte bir dakika sote yapın ve şarabı ilave
edin, ağır ağır kaynatarak şarabın dörtte üçünü çektirin. Tereyağı ile
unu karıştırarak şarabın içine ekleyip birkaç dakika kaynatıp ateşten
alın ve süzün. Sos yarım sus bardağı olmalı ve boza kıvamında olmalı.
Tostları yumurta sahanına koyun. Yumurtaların üzerlerini 2 parmak
kapatabilecek kadar bir suyu ocağa koyup içerisine bir miktar sirke
koyun ve su kaynayınca yumurtaları kırın. Ağır ağır kaynatın ve 3 dakika
sonra yumurtaları kevgirle sudan çıkarıp susuz olarak tost ekmeklerinin
üzerlerine koyun. Hazırladığınız sosu kaynar olarak üzerlerine
bölüştürerek dökün.