Malzemeler;
2 adet orta boy patlıcan
3-4 adet patates
2 adet domates
Maydanoz
Soğan
Tuz, karabiber, nane, kekik, vb…
Hazırlanışı;
Patateslerin
kabuklarını soyduktan sonra halka halka, birazda kalınca doğrayıp yağda
kızartalım (Çok fazla kızarmasına gerek yok.). Havlu peçetenin üzerine
kızarttığımız patatesleri alıp, yağlarını çekmesini bekleyelim. Aynı
şekilde patlıcanları soyup, halka halka doğrayıp, tuzlu suda biraz
bekletelim. Suyunu kağıt havlu ile alıp yağda kızartalım. Yine yağlarını
kağıt havlu ile alalım. Hazırladığımız köfte harcından patlıcanların
boylarını geçmeyecek köfteler hazırlayalım. Belirli düzen içinde
patlıcanı, köfteyi, domatesi, patatesi ve biberi sırayla şişe takalım.
Tepsiye dizdiğimiz bu şişlere, salça ve su ile hazırladığımız (yağ
koymuyoruz, kızartmaların yağı yeterli geliyor) sosumuzu dökerek önceden
ısıtılmış 180-200 derecelik fırınımıza sürelim.